Ish-drejtuesit e Twitter paditin kompaninë për të rikuperuar mbi 1 milion dollarë tarifa ligjore

featured

Ish-drejtuesit e lartë të Twitter-it e kanë paditur kompaninë në një përpjekje për të rikuperuar më shumë se 1 milion dollarë shpenzime ligjore.

Padia nga ish-CEO i Twitter, Parag Agrawal, ish-shefi ligjor Vijaya Gadde dhe ish-shefi financiar Ned Segal pretendon se Twitter nuk i ka rimbursuar ata për tarifat e avokatëve në përputhje me marrëveshjet e mëparshme me kompaninë. Elon Musk shkarkoi drejtuesit menjëherë pasi përfundoi blerjen e kompanisë.

Ankesa u raportua fillimisht nga The New York Times.

Ankesa përshkruan gjithashtu tarifat ligjore të lidhura me hetimet nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Departamenti i Drejtësisë, megjithëse pa zbuluar shumë specifika të hetimeve.

Referencat ndaj hetimeve federale nënvizojnë rrezikun e vazhdueshëm ligjor për Twitter nën drejtimin e Musk, i cili njëkohësisht po përpiqet të mbështesë financat e kompanisë ndërsa shtyn një ekip të bëjë ndryshime të rëndësishme.

SEC ka hetuar më parë investimin dhe marrëveshjen e Musk për të blerë Twitter. Dhe muajin e kaluar, Komisioni Federal i Tregtisë pranoi një hetim të gjerë mbi praktikat e privatësisë së Twitter.


Top Channel

Ish-drejtuesit e Twitter paditin kompaninë për të rikuperuar mbi 1 milion dollarë tarifa ligjore
|