A mund të zëvendësojnë lëngjet e frutave një vakt: Nutricionistët janë të qartë, tri rregulla janë kryesore

featured

Konsumimi i rregullt i lëngjeve të frutave ka një efekt të drejtpërdrejtë në nivelet e sheqerit në gjak

Ata thonë se kur pini lëng si zëvendësues për një vakt, “ka një rritje të nivelit të sheqerit në gjak”.

Përveç kësaj, nivelet e energjisë gjithashtu bien më shpejt, duke ju bërë të ndiheni të uritur së shpejti.

Ata gjithashtu shtojnë se vetë lëngu nuk është i balancuar nga ana ushqyese, sepse nuk përmban sasi të mjaftueshme proteinash apo yndyrash, transmeton Telegrafi.

Nutricionistët paralajmërojnë gjithashtu se konsumimi i rregullt i lëngjeve të frutave është i lidhur “me një rrezik të shtuar të sindromës metabolike dhe obezitetin”.

Kur bëhet fjalë për një dietë që përfshin konsumimin e lëngjeve të frutave, patjetër duhet të jeni të kujdesshëm për marrjen e vitaminave, mineraleve dhe materieve ushqyese esenciale.

Trupi ynë reagon më mirë në një dietë të ekuilibruar, kështu që kur një dietë me lëngje përfundon, mund të çojë në humbje të padëshiruar të muskujve, ulje të metabolizmit dhe rikthim të yndyrës jo të shëndetshme.

Për sa i përket humbjes së peshës, lëngjet janë një mënyrë e shkëlqyer për të filluar këtë regjim, por duhet të shoqërohet me ushqim të shëndetshëm dhe stërvitje.

Rekomandohet të zgjidhni ngjyra të ndryshme të frutave dhe perimeve, në mënyrë që të merrni kombinimet e vitaminave dhe mineraleve.

Llumi i përftuar nga shtrydhja e frutave ka fibra të shumtë, ndaj mos e hidhni menjëherë. Fibrat ju mbajnë të ngopur për më gjatë.

Rekomandimi i tretë i nutricionistëve është që në lëngje të shtoni proteina në formën e qumështit të bajameve, kosit dhe farave të lirit.

Mos harroni për menynë e shëndetshme dhe të ekuilibruar, shumë stërvitje dhe pushim. Shmangni përdorimin e dietave ekstreme.

A mund të zëvendësojnë lëngjet e frutave një vakt: Nutricionistët janë të qartë, tri rregulla janë kryesore
|