I vetmi ushtrim që na nevojitet për lëvizshmëri më të mirë, forcë dhe plakje të shëndetshme

featured

Një ushtrim i lehtë, i bërë kudo dhe pa një shkallë të veçantë vështirësie, ofron përfitime të rëndësishme për shëndetin dhe përbërjen e trupit me kalimin e moshës.

Me kalimin e moshës, trupi ndryshon në mënyrë drastike: koha ecën mbrapa, pasi masa e muskujve bie me 8% çdo dekadë pas të 30-tave. Në përputhje me rrethanat, shkalla e humbjes së muskujve rritet pas të 60-ave. Në përpjekje për të ruajtur masën e muskujve, si dhe forcën dhe lëvizshmërinë , për të shmangur rëniet dhe dhimbjet, mund të përfshini stërvitjen e forcës në programin tuaj, madje edhe një ushtrim specifik.

  • Qëndroni me këmbët tuaja të hapura sa gjerësia e shpatullave dhe gishtat e këmbëve të drejtuara pak nga jashtë.
  • Shtyni ijet tuaja prapa dhe përkulni gjunjët për t’u ulur, duke mbajtur gjoksin lart dhe duke i shtyrë gjunjët jashtë në mënyrë që të mos lëshohen.
  • Ndaloni lëvizjen sapo ijet tuaja të jenë në linjë me gjunjët (ose aq të ulëta sa të lejon lëvizshmëria).
  • Shtyni thembrat për t’u ngritur përsëri.

I vetmi ushtrim që na nevojitet për lëvizshmëri më të mirë, forcë dhe plakje të shëndetshme
|