LSDM: Ne jemi për vazhdimin e rrugës evropiane, ndërsa Mickoski dhe Apasiev janë kundër BE-së

featured

LSDM është për vazhdimin e rrugës evropiane dhe po punon me përkushtim drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian, si interes i lartë kombëtar dhe shtetëror i vendosur që nga pavarësia, thonë nga partia në pushtet, informon PRESSonline.al.

“Pas 17 vitesh, negociatat filluan vitin e kaluar, u mbajt një konferencë ndërqeveritare për anëtarësim, skriningu po shkon mirë dhe ai proces do të përfundojë me sukses. Tani është koha për të përmbushur të vetmin detyrim që ka vendi ynë në përputhje me kornizën negociuese, të miratuar nga 27 shtete anëtare të BE-së, e që janë ndryshimet kushtetuese.

LSDM ka emëruar një përfaqësues në grupin punues për ndryshimin e Kushtetutës dhe do të marrë pjesë aktive në trupin ekspert të formuar nga Ministria e Drejtësisë. Fatkeqësisht qytetarët shohin se pengmarrja e Hristijan Mickoskit nga Dimitar Apasiev dhe Levica e ka bërë të vetën. Mickoski dhe Apasiev janë hapur kundër BE-së dhe të ardhmes evropiane të shtetit dhe qytetarëve të tij”, thonë nga LSDM.

Nga atje shtojnë se LSDM si lider i koalicionit proevropian do të kundërshtojë destruktivitetin e këtij koalicioni të kaosit.

Qytetarët e Maqedonisë, siç thonë nga LSDM-ja, duan të jetojnë në BE, por duan të jetojnë në BE në shtëpi, e jo në BE jashtë vendit. / PRESSonline.al

LSDM: Ne jemi për vazhdimin e rrugës evropiane, ndërsa Mickoski dhe Apasiev janë kundër BE-së