Rusia e cila e luftoi për mbi 13 herë P. Osmane dhe Nena Hatune!

featured

Turqia kujton luftën osmano-ruse e zhvilluar gjatë luftës së parë botërore, ku nga ngricat, t’ftoftit e sëmundjet vdiqën mbi 90.000 osmanli.

Kjo është një ndër 13 luftërat që ka zhvilluar Perandoria Osmane ndaj Rusisë.

E kur jemi te këto luftëra duhet kujtuar e njohura Nena Hatune, e cila luftoi kundër Rusisë, gjatë luftës së vitit 1877-1878.

Nena Hatune ka lindur në vitin 1857 dhe jetoi rreth 92-93 vjet. Në luftë morri pjesë që në moshën 20 vjeçare.

Kur ajo ju bashkua luftës, la vajzën e saj 3 muajshe dhe djalin adoleshent.

Ajo është heroina dhe frymëzuesja e shumë grave osmane që luftuan kundër okupimeve e mbi tē gjitha ndaj atyre ruse.

A. Klinaku

Rusia e cila e luftoi për mbi 13 herë P. Osmane dhe Nena Hatune!
|