iPadOS 18 vjen me një kalkulator të integruar

featured

Apple ofroi një pamje paraprake të iPadOS 18 gjatë fjalimit kryesor të WWDC 2024, duke ofruar një paraqitje të shkurtër të versionit më të fundit të softuerit të tabletit të saj.

Ashtu si vitet e mëparshme, përditësimi i ri do të arrijë në vjeshtë, me një beta të zhvilluesit të disponueshëm sot dhe një beta publike të disponueshme muajin e ardhshëm.

Përditësimi i softuerit më në fund shton një kalkulator të integruar në tabletët e Apple. Kjo do të thotë që përdoruesit e iPad nuk do të kenë më nevojë të shkarkojnë aplikacione të palëve të treta, të cilat shpesh janë të mbushura me reklama dhe rrallëherë të optimizuara për faktorin më të madh të formës së iPad, vetëm për të kryer llogaritje të thjeshta matematikore, raporton theverge.

Llogaritësi i ri funksionon gjithashtu së bashku me Apple Pencil, kështu që ju mund të zgjidhni problemet matematikore pasi t’i shkruani me majë shkruese.

Apple po prezanton gjithashtu Smart Script, i cili përmirëson pamjen e tekstit ndërsa shkruani duke përdorur mësimin e makinerive.

Është gjithashtu në gjendje të rikrijojë stilin tuaj të shkrimit të dorës, t’ju kontrollojë drejtshkrimin dhe të transformojë tekstin e shtypur në stilin tuaj.

Përditësimi i ardhshëm i softuerit do të prezantojë gjithashtu disa veçori të reja të iOS 18, duke përfshirë mënyra të reja për të personalizuar ekranin tuaj bazë dhe një Qendër Kontrolli të personalizuar. Ai gjithashtu shton një skedë lundruese të personalizueshme që e bën më të lehtë lundrimin në aplikacione.

Lajmi vjen një muaj pasi Apple përditësoi linjën e saj të iPad me disa tableta të rinj, duke përfshirë një iPad Pro me fuqi M4 dhe një iPad Air me fuqi M2. Për herë të parë, modelet Pro të nivelit të lartë kanë ekrane OLED ndërsa iPad Air vjen në dy madhësi: 11 dhe 13 inç.

iPadOS 18 vjen me një kalkulator të integruar