featured

Kovaçevski: Sukseset e kompanive vendase janë investim në rritjen ekonomike

Deklarata e Kryeministrit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski, ka përqafuar suksesin e kompanive vendase dhe ka theksuar investimet në rritjen ekonomike, forcimin e sektorit privat dhe krijimin e një mjedisi të favorshëm biznesi. Kryeministri ka përgëzuar TOP 100 kompanitë më të suksesshme në vitin 2022, duke vlerësuar punën e tyre të përkushtuar dhe të suksesshme në kohën e krizës ekonomike botërore.

Kovaçevski ka theksuar se qeveria ka synim zhvillimin ekonomik të vendit dhe ka përmendur hyrjen në NATO dhe fillimin e negociatave me Bashkimin Evropian si faktorë që sigurojnë progres ekonomik. Ai gjithashtu ka potencuar rëndësinë e transformimit të ekonomisë drejt modelit evropian, duke përmendur sukseset në sektorë si industritë e reja dhe teknologjia informacionit.

Në deklaratën e tij, kryeministri ka shprehur besimin se, me anëtarësimin në BE, vendi do të ketë ritme të larta të rritjes ekonomike. Ai gjithashtu ka theksuar rëndësinë e bashkëpunimit me komunitetin e biznesit dhe angazhimin e qeverisë në mbështetjen e sektorit privat, duke përmendur masat konkrete dhe investimet që janë ndërmarrë për të stimuluar zhvillimin ekonomik.

Në përfundim, Kovaçevski ka përgëzuar kompanitë dhe ka shprehur besimin në një të ardhme më të mirë për të gjithë qytetarët, duke premisuar se qeveria do të vazhdojë të punojë për krijimin e kushteve të favorshme për sektorin privat.

Kovaçevski: Sukseset e kompanive vendase janë investim në rritjen ekonomike
Giriş Yap

Press Online ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!