featured

Komunat e hapura për ide dhe propozime: Qytetarët duhet të dinë se për çfarë do të shpenzohen paratë në vitin 2024

Qytetarët duhet të dinë se si dhe për çfarë shpenzohen paratë e tyre, por edhe projektet që do të planifikohen me para buxhetore në vitin e ardhshëm për të plotësuar nevojat e tyre dhe për të siguruar zhvillimin e komunës dhe jetesën humane, thonë komunat. Në periudhën kur janë duke u përgatitur buxhetet komunale për vitin e ardhshëm 2024, janë konceptuar programet, janë përcaktuar prioritetet dhe projektet, shumica e komunave të Shkupit kanë vendosur që t’i përfshijnë qytetarët në krijimin e buxhetit, ku secila prej tyre thirret në transparencë në punën e tyre, shkruan PRESSonline.al

Autoritetet lokale pohojnë se qytetarët duhet të dinë se si dhe për çfarë shpenzohen paratë e tyre, por edhe projektet që do të planifikohen me para buxhetore në vitin e ardhshëm me qëllim që të plotësojnë nevojat e tyre dhe sigurojnë zhvillimin e komunës dhe jetesën humane.

Vitin e kaluar kemi punuar sipas planit dhe siç na kanë drejtuar qytetarët për problemet dhe nevojat e tyre. Është mënyra e duhur përmes së cilës ne mund të jemi në kontakt real dhe të vazhdueshëm me bashkëqytetarët tanë dhe të zgjidhim problemet e tyre. Si vitin e kaluar, edhe këtë vit do të krijojmë një buxhet të ri të Komunës së Gjorçe Petrovit, i cili do të jetë i përbërë nga projekte të shumta kapitale, por do të jetë i mbushur me ide dhe projekte të ardhura direkt nga qytetarët tanë – tha kryetari i Komunës së Gjorçe Petrovit, Aleksandar Stojkoski.

Qytetarët e Gjorçe Petrovit mund t’i paraqesin idetë e tyre duke plotësuar formularin në Komunë ose të njëjtin formular ta plotësojnë në mënyrë elektronike përmes uebfaqes zyrtare të Komunës së Gjorçe Petrovit.

Kryetari i Komunës së Gazi Babës, Boban Stefkovski dhe përfaqësues nga administrata komunale së fundi organizuan takime me qytetarë nga disa vendbanime ku personalisht dëgjuan propozimet, nevojat dhe u njoftuan për problemet me të cilat ballafaqohen qytetarët. Ata tashmë kanë zhvilluar takime në Stajkovcë, Straçincë, Bërnjarcë, Creshevë, Viniçe, Smilkovcë, Bullaçani dhe Rashtak, me banorët e Hipodromit, Çentos, Pitu Guli – Inxhikovë, Hasanbegut dhe Krste Misirkov, si dhe me qytetarët e Autokomandës, Keramidnicës, Zhelezarës, Trianglla , Maxhari 1 dhe Kiril Petrushevski. Siç informon Stefkovski, në takimet e mbajtura janë vërejtur 1614 propozime dhe ide nga qytetarët, ndërsa takimet janë mbajtur nën moton “Qytetarët vendosin”.

Çdo problem me të cilin përballen qytetarët meriton zgjidhje. Nëpërmjet punës së përkushtuar dhe dialogut të vazhdueshëm me qytetarët do të arrijmë t’i tejkalojmë problemet – thotë kryetari i Komunës së Gazi Babës.

Komuna e Butelit ka dashur të dëgjojë edhe mendimet e banorëve të saj, të cilët janë ftuar në ambientet e komunës për të ndarë propozimet e tyre për buxhetin.

Duke mbledhur ide cilësore, krijojmë një buxhet cilësor së bashku me të gjithë qytetarët e komunës sonë. Dëgjuam ide vërtet të mëdha dhe konstruktive, në fushën e sportit, arsimit, kulturës, infrastrukturës. Jemi të sigurt se një pjesë e madhe e asaj që dëgjuam sot do të realizohet – paralajmëroi kryetari Darko Kostovski.

Përveç takimit në Komunë, qytetarët mund të dorëzojnë propozimet, idetë, zgjidhjet, sugjerimet e tyre për një Komunë më të mirë, moderne dhe stabile të Butelit në arkivin e Komunës, në numrin e telefonit 075274421, si dhe në emailin info@opstinabutel.gov.mk . Për herë të parë u organizuan ekipe nga administrata lokale për të vizituar familjet dhe për të biseduar me qytetarët.
Komuna Kisella Vodë njoftoi se edhe këtë vit vazhdojnë të ecin në drejtim të menaxhimit plotësisht transparent dhe të përgjegjshëm të komunës, informon PRESSonline.al

Duke punuar në komunikim të vazhdueshëm me banorët tanë, deri më tani kemi realizuar projekte të shumta prioritare për ta, të cilat i prisnin prej 30 vitesh dhe për të cilat askush nuk kishte dëgjuar më parë. Tani kur po e përgatisim Buxhetin e ri për vitin 2024, përsëri po i shfrytëzojmë të gjitha mekanizmat për t’i dhënë zë banorëve tanë dhe për t’u mundësuar që të marrin pjesë në mënyrë të barabartë në krijimin e tij – thotë kryetari Orce Gjorgjievski.

Ai bëri të ditur se është hapur një stendë për ide, ku tashmë janë dorëzuar dhjetëra pyetësorë me sugjerime nga banorët, pyetësorë të tillë gjenden edhe në arkivin e komunës, ndërsa qytetarët mund t’i dërgojnë idetë e tyre edhe në mënyrë elektronike në adresën elektronike tvojaideja@kiselavoda. .gov.mk.

Kopshte të gjelbra dhe parqe interaktive për çdo shkollë, rampa hyrëse në shkollën “Dimitar Miladinov” për fëmijë me nevoja të veçanta, digjitalizim në kopshte, kërkuan qytetarët që morën pjesë në sesionin e parë të forumit për planifikimin buxhetor për vitin 2024 të Komunës Qendër. Ata propozuan krijimin e një guide turistike online, vendosjen e “policëve të shtrirë” në rrugët e frekuentuara, rregullimin e zonës pranë Tregut të Gjelbër pranë ish “Cocktail Bar”, zëvendësimin e trotuarit dhe vendosjen e izolimit që të mbrohen garazhet nëntokësore, si dhe kërkuan rregullimin e parkut në Kapishtec, në lëvizjen nga qendra tregtare “Zebra” në qendrën tregtare “Beverly Hills”, por edhe një çati të re të gjelbër në kopshtin “Koço Racin”.
Komuna Qendër informon se përmes këtyre forumeve qytetarët përfshihen në hartimin dhe zbatimin e programeve dhe planeve strategjike. Në seancën e parë, kryetari Goran Gerasimovski bëri një përmbledhje të punës së bërë në dy vitet e fundit dhe u bëri thirrje banorëve të Qendrës që me propozimet e tyre të kontribuojnë në krijimin e një jete më cilësore dhe më të mirë në komunë.

Në dy vitet e fundit jemi fokusuar në nevojat reale të banorëve të Qendrës. Ne u fokusuam në arsimin modern dhe gjithëpërfshirës, hapësirat e reja të parkimit, efikasitetin energjetik, mjedisin e pastër, infrastrukturën cilësore, zhvillimin e kulturës dhe sportit. Parimi i punës sonë është që të kemi komunikim të rregullt me qytetarët dhe për këtë jemi në krye të pushteteve lokale për transparencë dhe punë cilësore – tha Gerasimovski në forum.

Kryetari i komunës vuri në dukje edhe prioritetet për vitin e ardhshëm, duke përfshirë realizimin e plotë të kopshtit “Pranvera”, ndërtimi i të cilit është në proces, ndërtimin e një garazhi montimi në Kapistec, si dhe rikonstruimin e 14 rrugëve të tjera.(PRESSonline.al)

Komunat e hapura për ide dhe propozime: Qytetarët duhet të dinë se për çfarë do të shpenzohen paratë në vitin 2024
Giriş Yap

Press Online ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!