Pleh organik para Ministrisë, aktivistët kundër teknologjisë në fermat franceze

featured

Pulat e rreme me bateri, alga dhe pleh organik të vërtetë jeshil: aktivistë nga OJQ mjedisore Greenpeace shpërndanë mijëra litra llum para Ministrisë së Bujqësisë së Francës të hënën, duke kërkuar “moratorium në fermat e fabrikës” në emër të mirëqenies së kafshëve dhe mbrojtjes planeti.

Rreth orës 9:00 të mëngjesit përpara ministrisë, një kamion me bagëti që përmbante një derr gjigant të fryrë dhe një kamion rrjetë që transportonte aktivistë të maskuar si pula bllokuan rrugën de Varenne, vunë në dukje gazetarët e AFP.

Me shpejtësi, aktivistët të veshur me pantallona të gjera dhe bluza të zbukuruara me sloganin “Ndaloni fermat e fabrikës”, filluan të hidhnin llum, një përzierje e lëngshme e jashtëqitjeve të kafshëve të përdorura si pleh, në një kolonë zanore të klithmave të derrit.

Ne hodhëm dy ton llum për të denoncuar modelin e bujqësisë industriale, i cili përballë krizës mjedisore dhe klimatike, duhet t’i nënshtrohet një transformimi të thellë”, deklaroi njëra prej aktivisteve.


Top Channel

Pleh organik para Ministrisë, aktivistët kundër teknologjisë në fermat franceze