Ahmeti: Korridori 8 është një projekt ndihmës për ekonominë dhe gjithë bizneset vendore

featured

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti i ftuar në emisionin 360 shkallë deklaroi se Korridori 8 është ndihmesë për ekonominë vendore, ndaj si projekt ndihmon gjithë bizneset në Maqedoninë e Veriut.

“Unë nuk dua të jem mes marrëdhënieve të partive politike dhe klasës së biznisit, gjithësesi unë mendoj se si partive politike që i nevoitet një zhvillimmë i madh në fushën politike, dhe klasës së biznesit u duhet një bazë e fuqishme pa izolime, sepse ekonomia duhet të jetë e hapur dhe të zhvillohet tregu me fqinjët e tjerë, prandaj margjinalizimi i njërës pale do të shkaktojë dëm shumë të madh. Në këtë aspekt ka shumë që flasin kundër neve sidomos për Korridorin 8. Por Korridori 8 nuk po ndërtohet në vend të huaj, por po ndërtohet në teritorin e Maqedonisë së Veriut, si dhe Enka është kompani private, kompani botërore, që nuk e ka zgjedhur BDI dhe nuk ka pasur ndërhyrje, neve vetëm na intereson që në afat të caktuar të ndërtohet autostrada dhe me punë cilësore, dhe të ketë liçencë ndërkombëtare”, tha Ahmeti.

Ahmeti: Korridori 8 është një projekt ndihmës për ekonominë dhe gjithë bizneset vendore