MONSTRA POLITIKE TË PASHPIRTËRA DHE VULLGARE: Rrëmbimi i një proteste

featured

XHABIR DERALLA

Një pushim relativisht i gjatë dhe një mungesë në skenën politike nuk e ndihmoi partinë ultra të djathtë me emër të rremë (Levica) të përmirësonte gjendjen e saj mendore. Ishte e njëjta gjë gjatë protestave ekstremiste, antiperëndimore korrikun e kaluar.

Kështu, neofashistët (të ashtuquajturit “të majtët”), së bashku me motrën e tyre më të madhe politike (VMRO DPMNE-në) treguan paturpësi dhe vullgaritet të skajshëm dhe për qëllime të tyre të lira, rrëmbyen plotësisht trishtimin dhe revoltën e qytetarëve nga skandali i tmerrshëm i korrupsionit në Klinikën e Onkologjisë.

Më duhet të them se kur pashë fotot dhe videot e protestës më kapi fillimisht turpi dhe më pas revolta. Pashë një ndryshim flagrant dhe të qëllimshëm të temës dhe arsyes së protestës. Bëhet fjalë për korrupsionin dhe krimin në një institucion të rëndësishëm shëndetësor, në të cilin pacientët vdisnin për tu pasuruar individë të rrjetëzuar në një rrjet kriminal. Tema e monstrave politikë është – pushteti me çdo kusht.

E pashpirt. Në mënyrë jashtëzakonisht të pashpirt, partitë e përmendura politike u angazhuan në gjuhën e shfrenuar të urrejtjes, pasi ndotën komunikimin publik me manipulime agresive dhe dezinformata. Me sjelljen e tyre të neveritshme, ata nënçmuan punën e gazetarëve punëtorë të “Fokus” dhe “Sloboden Pecat” të cilët sollën në dritën e ditës dëshmi, indicie dhe fakte për manipulime monstruoze me shëndetin e njerëzve. Ata shkelën edhe dinjitetin e profesionistëve të shëndetësisë, të cilët ia kushtuan jetën pacientëve.
Mbi të gjitha, rrëmbyesit e protestës poshtëruan dhe luajtën me emocionet e qytetarëve, revolta e të cilëve është e justifikuar. Kjo bandë politikanësh tallet me paturpësi me pikëllimin dhe zemërimin e njerëzve që kanë humbur të dashurit nga kriminelët në shëndetësi.

Le të mbahet mend… Nuk u intereson drejtësia. Ata nuk e kanë idenë se çfarë do të thotë pikëllimi. Plani i tyre i vetëm është, me çdo kusht, të marrin pikë politike në çdo situatë. Qëllimi i tyre është të arrijnë në pushtet, të sigurojnë para dhe pushtet. Për të shëruar komplekset dhe zhgënjimet e tyre, për të shijuar gjahun që kanë kapur në nofullat e tyre të qelbura. Sigurisht, për të mbrojtur njerëzit e tyre të përfshirë në krim. Domethënë asgjë më shumë. Ata nuk kujdesen për njerëzit apo vlerat.

Kush do t’i gjykojë ata?

MONSTRA POLITIKE TË PASHPIRTËRA DHE VULLGARE: Rrëmbimi i një proteste