Microsoft lançon Game Pass në 40 vende të botës përfshirë Shqipërinë

featured

Microsoft do të lançojë PC Game Pass në 40 vende të reja të botës duke filluar nga dita e sotme ku përfshihet shumë vende Evropiane e ndërto edhe Shqipëria.

Pasi testoi shërbimin në këto vende përgjatë 2 muajve të fundit, PC Game Pass zyrtarisht është i disponueshëm në Evropë, Afrikën e Veriut dhe Lindjen e Mesme.

Ky zgjerim e dërgon në 86 numrin e vendeve që kanë akses në Game Pass ndërsa Microsoft po kërkon të rrisë bazën e përdoruesve përtej konsolave.

CEO i Microsoft Gaming Phil Spencer paralajmëroi ngadalësimin e rritjes në Xbox Game Pass për konsolat por tha se kompania po shihte një rritje të bujshme në PC. Në Tetor Microsoft tha se numri i abonimeve të PC Game Pass është rritur me 159 përqind.

PC Game Pass përfshin akses në Xbox PC me qindra lojëra si titujt Bethesda e madje edhe EA Play. Lista e plotë e 40 vendeve të reja që do të mund të përdorin PC Game Pass vijon si mëposhtë:

 • Shqipëri
 • Algjeri
 • Bahrain
 • Bolivi
 • Bosnje & Hercegovina
 • Bullgaria
 • Kosta Rika
 • Kroaci
 • Qipro
 • Ekuador
 • Egjipt
 • El Salvador
 • Estoni
 • Gjeorgji
 • Guatemala
 • Honduras
 • Islandë
 • Kuvajt
 • Letoni
 • Libi
 • Lihtenshtein
 • Lituani
 • Luksemburg
 • Maltë
 • Moldavi
 • Mali i Zi
 • Marok
 • Nikaragua
 • Maqedoni e Veriut
 • Oman
 • Panama
 • Paraguai
 • Peru
 • Katar
 • Rumani
 • Serbi
 • Slloveni
 • Tunizi
 • Ukrainë
 • Uruguaj

/PCWorld Albanian

Microsoft lançon Game Pass në 40 vende të botës përfshirë Shqipërinë