Kujdes nga Botoxi! Ankesat për procedurat kozmetike jo-kirurgjikale shënojnë rekord

featured

Ankesat për procedurat kozmetike jo-kirurgjikale si Botox kanë arritur një rekord të lartë, thonë aktivistët.

Save Face, një regjistër kombëtar i mjekëve dhe klinikave, mori 2,824 ankesa vitin e kaluar. Shifra, e cila përfshin ndërlikimet e trajtimit, është një çerek më e lartë se në vitin 2020.

Rritja e ankesave ka ngritur shqetësime për mungesën e mbrojtjes publike ndërkohë që po zbatohet një regjim i ri licencimi për industrinë.

Në shumë vende, një praktikues estetik nuk ka nevojë për ndonjë kualifikim të detyrueshëm. Kjo do të thotë që çdokush mund të shkojë në një kurs trajnimi dhe më pas të lejohet të kryejë trajtime për mbushjen e lëkurës.

Procedura përmban një substancë, zakonisht acid hialuronik, të injektuar në fytyrë për të mbushur rrudhat ose për të bërë buzët dhe mollëzat të duken më të mëdha ose më në formë.

Popullariteti i tij ka lulëzuar vitet e fundit pasi gratë aspirojnë të duken si personazhe të famshëm si Kylie Jenner dhe Kim Kardashian, duke nxitur shqetësimin e ekspertëve të shqetësuar se po bien viktimë e një industrie estetike kryesisht të parregullt.

Një rast, i përmendur nga drejtori i Save Face Ashton Collins, përfshinte një grua që shkoi për një injeksion kundër rrudhave, por dyshohej se i ishte dhënë një produkt i palicensuar, duke rezultuar në komplikime serioze.

Aktivistët kanë kërkuar që të ndërtohet një fushtë ndërgjegjësese për këdo që mendon t’i bëjë këto trajtime dhe që praktikuesit të kënë një certefikatë që tregon aftësinë e tyre për të kryer këtë ndërhyrje, sipas Daily Mail.


Top Channel

Kujdes nga Botoxi! Ankesat për procedurat kozmetike jo-kirurgjikale shënojnë rekord