Halili: Për projektin ADA kemi ndarë 9 milionë denarë, lehtësojmë komunikimin me kompanitë

featured

Drejtori i Fondin për Inovacion dhe Zhvillimin Teknologjik, Festim Halili tha se për zhvilimin e programit ADA, asistenit digjital të bazuar në inteligjencë artificiale, FIZHT ka ndarë 9 milionë denarë, përcjell TV21. Halili tha se ky proket paraqet fillimin e ndryshimeve teknologjike në vend.

“Me vendosjen e Asistentit digjital të bazuar në inteligjencë artificiale, e kemi lehtësuar komunikimin e kompanive vendase, të huaja dhe invesistorëve, ndërsa sigurojmë qasje të shpejtë të informacioneve me karakter publik, por edhe lirim nga mënyra tradicionale e komunikimit”, tha mes tjerash Halili.

Halili: Për projektin ADA kemi ndarë 9 milionë denarë, lehtësojmë komunikimin me kompanitë