featured

Punëtorë nga Nepali e Filipinet do vijnë në Maqedoninë e Veriut

Nepalezët dhe filipinasit me shumë mundësi do të vijnë për të punuar në Maqedoni, por siç ka raportuar portali ekonomik Faktor, nëse shteti ua mbulon ushqimin dhe akomodimin, sepse paga është e ulët edhe për ta.

Siç raporton Faktor, ata nuk dinë pothuajse asgjë për Maqedoninë e Veriut, por pasi u është thënë se sa është paga mesatare, thonë se do të punonin nëse do të kishin përfitime të tjera.

Sipas të dhënave të disponueshme në internet, paga mesatare në Nepal është 664 USD. Një bashkëbisedues nga Nepali konfirmon se kjo është një shifër reale për të ardhurat e tyre mesatare. Të dhënat në lidhje me pagat në Filipine tregojnë se në varësi të llojit të kompanisë, ka punëtorë që marrin paga prej 170 dollarë, 210 dollarë, 270 dollarë në muaj.

Siç është paralajmëruar tashmë, nga fillimi i këtij viti deri në fund të marsit, Agjencia e Punësimit ka dhënë mendime pozitive për lejet e punës për të huajt në Ministrinë e Brendshme për dy persona nga Nepali, 10 nga Pakistani, ndërsa nga Bangladeshi nuk është paraqitur asnjë aplikim./Denesen.mk

Punëtorë nga Nepali e Filipinet do vijnë në Maqedoninë e Veriut

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Identifikohu

Identifikohu ose krijo një llogari tani për të përfituar nga privilegjet e Press Online.al - i cili është plotësisht falas!