Papa Françesku drejton meshën e Pashkëve në Bazilikën e Shën Pjetrit

featured

Papa Françesku kryesoi meshën e vigjiljes së Pashkëve në Bazilikën e Shën Pjetrit.

Ai hyri në altar me ndihmën e karriges me rrota, ndërkohë që në fjalën e mbajtur vuri theksin te problemet që shqetësojnë sot shoqërinë.

Njëkohësisht Papa Francesku shtoi se këto situata janë pjesë e jetës, teksa të gjithë provojmë dhimbjen, lodhjen dhe trishtimin.

“Ne kemi përjetuar shijen e hidhur të lodhjes dhe kemi parë gëzimin të zbehet në zemrat tona. Ndonjëherë thjesht kemi ndier lodhjen e vazhdimit të jetës së përditshme, të lodhur duke rrezikuar veten përpara murit të një bote ku ligjet e më të zgjuarve dhe më të fortëve duket se gjithmonë mbizotërojnë. Herë të tjera jemi ndjerë të pafuqishëm dhe të dekurajuar përballë fuqisë së së keqes, konflikteve që prishin marrëdhëniet, logjikës së llogaritjes dhe indiferencës që duket se qeverisin shoqërinë, kancerit të korrupsionit, përhapjes së padrejtësisë, akullit. erërat e luftës”, tha Papa.

Kujtojmë se ai nuk mori pjesë në procesionin e natës së Premtes së Mirë në Koloseum për shkak të motit të ftohtë.


Top Channel

Papa Françesku drejton meshën e Pashkëve në Bazilikën e Shën Pjetrit