Një dokument i referohet “të zhdukurit me dhunë”

featured

Presidentja, Vjosa Osmani, duke komentuar edhe përplasjet e fundit Kosovë-Serbi për çështjen e të pagjeturve dhe termin që është vendosur në marrëveshjen e Ohrit, i tha RTV21 se në dokument që i është dorëzuar nga Bashkimi Evropian thuhet: ‘’persona të zhdukur me dhunë’’ dhe ashtu siç pretendon Serbia.

‘’Dokumenti që ne e kemi parë dhe që është dorëzuar nga Bashkimit Evropian i referohet të zhdukurve me dhunë, ky është edhe term që përdoret në konventat ndërkombëtare. E dyta, në duhet të jemi të vetëdijshëm se jo gjithçka është sqaruar në takimin e 27 shkurti dhe në takimin e 18 marsit në Ohër, rrjedhimisht edhe ka nevojë për takime shtesë në të cilat edhe do të determinohet sekuancimi i zbatimit të kësaj marrëveshje. Çka është me rendësi është se të gjitha nenet kanë rendësi të barabartë ashtu siç e thotë edhe vet aneksi dhe mund të interpretohen në mënyrë të pavarur. Ajo që ne insistojmë vazhdimisht është që pavarësisht veprimeve të Serbisë sepse si presidente nuk kam pritje se do ta respektojnë fjalën e dhënë sepse nuk kanë respektuar asnjëherë me apo pa nënshkrim. Mirëpo çka pres është se zotimet e aleatëve tanë që do ta përkrahin Kosovën në rrugën euroatlantike të realizohen dhe kemi besim të plotë në këtë’’./21Media

Një dokument i referohet “të zhdukurit me dhunë”