Gjiganti i gaming përdor Polygon për ndërtimin e një loje me NFT

featured

Nexon, një nga botuesit më të mëdhenj të lojërave në të gjithë Azinë, po krijon një lojë të re Web3 bazuar në ekskluzivitetin e saj të njohur të lojës me role 2D me pixel, të quajtur MapleStory Universe — dhe po lançon një Supernet privat në Polygon për lojën e re, njoftoi Nexon të martën në Konferenca e Zhvilluesve të Lojërave në San Francisko.

MapleStory, i lançuar në 2003, është një histori e gjatë suksesi për Nexon. Loja ka gjeneruar më shumë se 4 miliardë dollarë të ardhura deri më tani, njoftoi kompania në fillim të këtij viti, dhe grumbulloi më shumë se 180 milionë përdorues të regjistruar deri më sot. Faqja e lojës në Steam liston një numër edhe më të madh prej mbi 260 milionë lojtarësh në total.

“Ne mezi presim të zgjerojmë ekosistemin NFT të parashikuar nga MapleStory Universe duke ndërtuar në Polygon”, tha në një deklaratë udhëheqësi i grupit MapleStory Universe, Hwang Sun-young. “Ne do të punojmë ngushtë me ekipin në Polygon Labs për të zhvilluar dhe tregtuar lojën.”

Polygon është një rrjet i shkallëzimit të Ethereum që mundëson transaksione më të shpejta dhe më të lira se rrjeti kryesor i Ethereum. Polygon Supernet i lojës së ardhshme për PC do t’i lejojë Nexon të ketë “zinxhirin e tij të dedikuar të aplikacioneve”, tha për Decrypt në një intervistë për Decrypt, zëvendëspresidenti i Polygon Labs, Global Games dhe Platforma e Zhvillimit të Biznesit, Urvit Goel.

“Ata kanë aftësinë për të shkallëzuar në një mënyrë që ju nuk mund të shkallëzoni në një blockchain të përbashkët,” tha Goel për Nexon dhe Supernetin e tij të planifikuar. “Ata kanë një vizion shumë të gjerë se sa transaksione mendojnë se do të bëjnë çdo ditë, sepse loja dhe IP-ja janë kaq të mëdha.” /GameWorld Albanian

Gjiganti i gaming përdor Polygon për ndërtimin e një loje me NFT