Zgjidhja për Lëkurën e Thatë! Trajtimi që Duhet të Provoni

featured

Lëkura e thatë, e plogësht apo edhe e rrjepur është një problematikë shumë e shpeshtë, tek njerëzit dhe një trend i ri në rrjete sociale ka bërë të njohur një metodë i cila nuk është e panjohur për dermatologjinë.

Kjo metodë synon të zhdukë problemet me lëkurën e thatë dhe t’ju japi rrezatime hidratim.

E gjitha kjo arrihet duke përdorur një produkt të kudogjendur dhe të lirë siç është xheli i petroliumit ose petrolatumit.

Po flasim për shpesh vazelinën, në lëkurë para gjumit, pa e shpëlarë.

Pasi trendi u bë viral, pati shumë reagime dhe pretendime se pas kësaj mund të zgjohesh me një lëkurë të butë, të shkrifët me rrudha të reduktuara ose pa rrudha.

Por çfarë është?

Kjo është një teknikë e cila izolon të gjitha produktet e kujdesit ndaj lëkurës brënda saj, në mëyrë që të përfitohen të gjitha efektet hidratuese të tyre.

Produktet më të përhapura me bazë petroliumi është Vazelina.

Kjo teknikë origjinon nga truket e bukurise koreane.

Çfarë thonë Dermatologët për këtë?

Sipas dermatologëve kjo teknikë është e mirë për të përfituar nga produktet që vendosni në lëkurë, ruajtjen e hidratimit, dhe rigjallërimin e siprfaqes së lëkurës.
Ata gjithashtu e kanë përdorur këtë teknikë vite para së të bëhej e famshme, duke sugjeruar përdorimin e saj mbi buzët e çara, lëkurën e duarve, kyçet, gjunjët dhe në çdo pjesë tjetër të trupit ku lëkura është e irrituar apo e tharë, përfshirë këtu edhe fytyrën.

Kush duhet ta provojë apo ta shmangi këtë teknikë?

Kjo teknikë funksionon për mrekulli tek personat me lëkurë normale në të thatë, që ka tendencë të thahët edhe më shumë në dimër.
Problemi qëndron në faktin se mund të bllokojë qelizat e vdekura të lëkurës, vajin, mbetjet, duke inkurajuar rritjen e baktereve që çojnë në formim të akneve.
Dermatologët thonë se nëse lëkura juaj ka tendenca akneike dhe është e yndyrshme do të doni ta anashkaloni këtë trend.
Gjithsesi, Petrolatumi është i sigurteë dhe një produkt i suksesshëm për lëkurën, i cili ka qënë në trëg për dekada dhe i ka rezistuar kohës!

Përfundimi: A duhet ta provoni?

Nëse keni një lëkurë normale në të thatë dhe jo akneike, ka një arsye të fortë se pse duhet ta provoni “slugging”.

Por filloni me aplikimin e një shtrese të hollë, ose vetëm në një pjesë të vogël të lëkurës për ta testuar efektin që ka tek ju.

Fillimisht shmangni zonat që kanë tendencë që poret të bllokohen.

Fundja, çdo lëkurë është e ndryshme dhe mund të mos ketë të njëjtin reagim nga kjo teknikë./AgroWeb.org

Zgjidhja për Lëkurën e Thatë! Trajtimi që Duhet të Provoni