The Last of Us në PC merr kohë ende për të rregulluar disa probleme të performances.

featured

The Last of Us Part I në PC nuk ka pasur një nisje të qetë. Lojtarët e PC kanë raportuar përplasje, probleme të performancës dhe shumë defekte të çuditshme vizuale. Tani, zhvilluesi Naughty Dog në pronësi të Sony ka filluar të lëshojë korrigjime të defekteve për të provuar të rregullojë disa nga problemet e përhapura dhe të hetojë gabime të tjera që po prekin lojtarët e PC.

Një rregullim i ri mbërriti në Steam dhe në Dyqanin Epic Games mbrëmë, i cili përfshin rregullime për “disa çështje të lidhura me performancën dhe goditjen që ndikojnë në disa përdorues”. Nuk është e qartë saktësisht se çfarë është rregulluar, dhe për disa lojtarë, ishte vetëm një patch 36MB në Steam.

Megjithatë, Naughty Dog ka mundësuar informacion shtesë për diagnostikimin e përplasjeve. Është krijuar për të ndihmuar zhvilluesin të hetojë përplasjet në lidhje me ndërtimin e shaderit dhe “çështje të tjera të zakonshme të raportuara të stabilitetit”. Ekipi “po shikon nga afër raportet e lojtarëve dhe po punon në mënyrë aktive në një patch me më shumë rregullime të gabimeve, që do të publikohet së shpejti”.

Të enjten pasdite, Naughty Dog lëshoi ​​një tjetër rregullim të drejtpërdrejtë, i cili ka rregullime që përmirësojnë përdorimin e kujtesës, performancën dhe shton “diagnostikë shtesë” për të ndihmuar zhvilluesit.

Shqyrtimet e Steam për The Last of Us Part I janë ende jashtëzakonisht negative, me më shumë se 60 përqind që kanë lënë një koment negativ. Lojtarët e PC-ve kanë raportuar përplasje të rastësishme dhe belbëzimi, kohë të gjata përpilimi të hijeve dhe një mori defektesh vizuale si personazhe që pikojnë rastësisht në skena të shkurtra.

Naughty Dog vonoi lëshimin e The Last of Us Part I në PC me disa javë pasi tha se donte të “sigurohej që debutimi i The Last of Us Part I në PC të ishte në formën më të mirë të mundshme”. Është e qartë se kjo nuk ka ndodhur dhe ka lënë shumë fansa të pyesin nëse ky port i PC-së u nxitua për të përfituar nga rritja e shitjeve të lojërave pas shfaqjes së mirëpritur të HBO-së, The Last of Us.

/GameWorld Albanian

The Last of Us në PC merr kohë ende për të rregulluar disa probleme të performances.