Në gjendje të rënduar shëndetësore, Papa Francesku merr pjesë në Vigjiljen e Pashkëve

featured

Pavarësisht gjendjes së rënduar shëndetësore Papa Françesku mori pjesë në ceremoninë e Vigjiljes së Pashkëve.

Papa hyri drejt altarit, në një karrige me rrota, ndërsa ambienti oshte i mbushur me  fillimisht e errët qirinj të ndezur.

Ai e nisi ceremoninë me bekime për popullin, ndërsa përmendi problematikat shqetësueses që prekin shoqërinë në ditët e sotme.

Njëkohësisht Papa Francesku shtoi se këto situata janë pjesë e jetës, teksa të gjithë provojmë dhimjen, lodhjen dhe trishtimin.

“Ne kemi përjetuar shijen e hidhur të lodhjes dhe kemi parë gëzimin të zbehet në zemrat tona. Ndonjëherë thjesht kemi ndier lodhjen e vazhdimit të jetës së përditshme, të lodhur duke rrezikuar veten përpara murit të një bote ku ligjet e më të zgjuarve dhe më të fortëve duket se gjithmonë mbizotërojnë. Herë të tjera jemi ndjerë të pafuqishëm dhe të dekurajuar përballë fuqisë së së keqes, konflikteve që prishin marrëdhëniet, logjikës së llogaritjes dhe indiferencës që duket se qeverisin shoqërinë, kancerit të korrupsionit, përhapjes së padrejtësisë, akullit. erërat e luftës”, tha ai.

Situata shëndetësore Papës, i cili sapo ka dalë nga spitali, e detyrua të shmangte si kurrë më parë ritin tradicional të së Premtes së Mirë.

Vetëm disa orë përpara kësaj, Vatikani shpreh se Papa do të kryesonte në ngjarjen Rruga e Kryqit me pishtarë të ndezur në arenën e lashtë romake. Por pak përpara nisjes së procesionit, Selia e Shenjtë dha njoftimin e ri se Papa nuk do të ishte i pranishëm, por do të ndiqte ngjarjen nga shtëpia e tij në Vatikan dhe do t’u bashkohej besimtarëve nga larg në lutje.

Ajo ishte hera e parë në 10 vitet e papatit të tij që 86-vjeçari nuk merr pjesë në shërbesën e përvitshme, të mbajtur dy ditë përpara Pashkëve- festa më e rëndësishme e kalendarit të krishterë.


Top Channel

Në gjendje të rënduar shëndetësore, Papa Francesku merr pjesë në Vigjiljen e Pashkëve