featured

Në proces është strategjia e re për përfshirjen e romëve

Në prag të Ditës ndërkombëtare të romëve, në Qeveri u mbajt ngjarja “Perspektiva europiane dhe zhvillim cilësor i bashkësisë së romëve në Maqedoninë e Veriut”. Ministrja për punë dhe politikë sociale, Jovanka Trençevska kumtoi se në proces është strategjia e re për përfshirjen e romëve, ndërsa vazhdimisht punohet për përfshirjen e fëmijëve të kësaj bashkësie në sistemin e arsimit dhe në institucionet për fëmijë.

“Si Ministri, në kuadër të kompetencave të saj, e zbatuam projektin “Përfshirje e fëmijëve romë në arsimin parashkollor”, me qëllim që të hiqen barrierat aktuale për qasje deri tek institucionet parashkollore për fëmijët e bashkësisë rome në moshë prej 3 deri në 6 vjeçare, përfshirje e fëmijëve në shoqatë dhe ngritje e vetëdijes së prindërve të tyre për rëndësinë e zhvillimi të fëmijëve dhe edukimin e fëmijëve të tyre. Me rëndësi të madhe është përfshirja e romëve në tregun e punës.”- Jovanka Trençevska, Ministre e Punës dhe Politikës Sociale.

Në proces është strategjia e re për përfshirjen e romëve

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Identifikohu

Identifikohu ose krijo një llogari tani për të përfituar nga privilegjet e Press Online.al - i cili është plotësisht falas!